Kripto para piyasası belirsizlik içinde yön bulmakta zorlanıyor. Düzenleyici baskıların ortasında FTX satışı tarzı haberler de piyasa üzerine ilave baskı oluşturuyor. Bununla birlikte bazı altcoin projeleri ilerlemeye devam ediyor.
Bu 9 altcoin projesinden önemli haberler var…
Oasys ve AGLD DAO bir araya geliyor
Oasys ve Adventure Gold DAO (AGLD DAO), sinerjik bir ortak ekosistemin kurulmasında kayda değer bir ilerlemeyi temsil eden işbirliğine dayalı bir ortaklık kurdu. Yeni kurulan işbirliği, tamamen on-chain oyunların kapsamını geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca, Otonom Dünyaların (AW) genişlemesini desteklemeyi amaçlıyor. Oasys’in gaza ihtiyaç duymadan çalışan gelişmiş mimari tasarımı, AGLD DAO’nun Otonom Dünyalar için sağladığı altyapı ve yardımla birlikte, Oasys Blockchain ve Lootverse içindeki inşaatçıların etkili bir şekilde otonom ve merkezi olmayan dijital ekosistemler kurmasını sağlayacak.
Kresus, USDC için sıfır ağ ücreti ile off-ramp’i başlattı
Web3 SuperApp Kresus, müşterilerin herhangi bir işlem ücreti ödemeden banka hesaplarına 100.000 dolara kadar para çekebilmelerini sağlamak için kripto para çekme hizmetini genişletti. Platform, Coinflow Labs ile işbirliği içinde bu hizmeti verecek. Kullanıcıların bu hizmete artık ABD’nin 50 eyaletinin tamamında erişme imkanı var. Bahse konu hizmet, kendi kategorisindeki en etkili para çekme seçeneği olarak belirlendi. Bu altcoin USD Coin (USDC) için de önemli bir gelişme.
Telegram’dan yeni kripto cüzdanı hamlesi, TON ralliye çıktı
Telegram’ın dünyanın en popüler dördüncü mesajlaşma uygulaması olduğunu belirtmek gerekiyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Telegram, aylık 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı için The Open Network (TON) tabanlı bir kendi kendine emanet kripto cüzdanını bünyesine kattı. TON Space olarak bilinen cüzdan, mesajlaşma uygulamasına Blockchain üzerinde dijital sahiplik getiriyor. Bu özelliğe bugünden itibaren tüm Telegram Cüzdan kullanıcılarının uygulama menüsünden erişmesi mümkün. Bu arada, Kasım ayına kadar ABD dışındaki kullanıcılar için küresel olarak kullanıma girecek. Bu gelişmelerin ve durgun bir piyasaının ortasında TON ralliye çıktı. Altcoin fiyatı gün içinde %10’un üzerinde artış gördü.
IOTA, main-net yükseltme planını açıkladı
IOTA (MIOTA), Blockchain ve kripto topluluğu genelinde şok dalgaları yaratan çığır açıcı bir harekete imza attı. Bu hamlesinde altcoin projesi, main-net’i yükseltmeye yönelik iddialı planını açıkladı. Bu duyuru, protokolün genel işlevselliğini ve kullanılabilirliğini geliştirme arayışında önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.
Solana destekli Solfare, DLN ile işbirliği yapıyor
Bu arada, Solana merkezli cüzdanıyla tanınan Solfare, öncü bir adım atıyor. Bu doğrultuda altcoin DLN’nin öncü cross-chain trade mekanizmasıyla işbirliği yaptı. Bu girişim, Solana ve MetaMask arasında hızlı, doğrudan cross-chain işlemleri sağlayacak. Böylece, kullanıcılara gelişmiş bir deneyim sunacak. MetaMask’ın birkaç milyonluk geniş topluluğu artık daha geniş bir ufka sahip. Bu işbirliği, kullanıcılarının SOL, SPL tokenleri, NFT’ler ve Solana’nın çeşitli dApp’lerini doğrudan güvenilir MetaMask arayüzleri aracılığıyla zahmetsizce yönetmelerini ve bunlarla etkileşim kurmalarını sağlıyor.
SubQuery, Polygon zkEVM’yi destekliyor
Ethereum uyumlu Blockchain dünyası için önemli bir gelişme oldu. Bu bağlamda SubQuery, Polygon zkEVM için desteğini duyurdu. Bu ilerleme ile altcoin projesi, ağ katılımcılarına gelişmiş veri indeksleme yeteneklerine erişim sağlayacak. Polygon zkEVM, Ethereum uyumlu Blockchain’ler için heyecan verici bir eklenti. SubQuery’nin çok yönlü, hızlı, açık ve merkezi olmayan veri indeksleme çözümü sayesinde, Polygon zkEVM platformundaki geliştiriciler artık protokolleri ve uygulamaları için on-chain verileri zahmetsizce yönetebilir ve sorgulayabilir. SubQuery API, arka uç karmaşıklıklarını soyutluyor ve geliştiricilerin ürün geliştirmeye odaklanmasını sağlıyor.
Particle Network, Wallet V2’yi tanıttı
Particle Network, Web3 altyapı alanında lider bir oyuncu konumunda. Altcoin projesi, Wallet-as-a-Service (WaaS) çözümünün V2’sini piyasaya sürdü. Böylece, konumunu sağlamlaştıracak önemli bir adım attı. Bu güncelleme, gizlilik ve güvenliğe öncelik verirken merkezi olmayan uygulamalarla (dApps) kullanıcı etkileşimini yeniden tanımlayacak. Ayrıca gelişme, Particle Network’ün Web3’ü herkes için erişilebilir hale getirme misyonunda bir kilometre taşını temsil ediyor. Dahası, merkezi olmayan finans ve tüketici dostu pazarların manzarasını dönüştürüyor.
Yüklü fon toplayan Movement Labs, Web3 hamlesi yaptı
Movement Labs, 13 Eylül’de önde gelen endüstri liderlerinden oluşan bir konsorsiyumdan 3,4 milyon dolarlık ön tohum fonu topladığını duyurdu. Bu önemli finansal destek, Movement Labs’in akıllı sözleşmeler için özel olarak tasarlanmış bir programlama dili olan Move’un uygulanmasını ve ilerlemesini genişletmesini sağlayacak. Özellikle Move, Web3 kullanıcıları için yıllık milyarlarca dolara ulaşan önemli mali kayıplardan sorumlu olan reentrancy gibi saldırı vektörlerine karşı yerleşik koruyucu önlemler içeriyor.
Zilliqa, Google Cloud ile stratejik iş birliği yaptı
Yüksek performanslı bir L1 Blockchain olan Zilliqa, bugün Google Cloud ile bir ortaklık kurdu. Böylece, bu yüksek profilli işbirliği sayesinde altcoin projesi performansını, erişilebilirliğini, şeffaflığını ve bant genişliğini artıracak. Zilliqa Blockchain’i geliştiren Zilliqa Group, bugün Singapur’da düzenlenen TOKEN2049 kripto konferansında bir açıklama yaptı. Bu doğrultuda, Google Cloud ile çok yıllı bir stratejik ittifak kurduğunu açıkladı. Zilliqa ekibi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ortaklık, ilerlemesinin altyapıyla ilgili yönlerini kapsayacak.