Ayı Piyasasına Rağmen Bu Altcoin Coştu! Devamı Gelecek mi?

Tellor (TRB), kripto para birimi en çok kazananlar listesinde 35 dolarlık yeni bir 2023 zirvesine ulaşmak için yarıştıktan sonra bu hafta yatırımcıların dikkatini çekti. On-chain analiz, devam eden altcoin fiyat rallisinin arkasındaki temel etkenleri ortaya koyuyor. Kripto analisti Ibrahim Ajibade, bunun kadar sürebileceğini araştırıyor.

Altcoin fiyatı neden yükseliyor?

Tellor (TRB), değerli off-chain verileri on-chain akıllı sözleşmelere entegre etmek için Blockchain altyapısı sağlayan merkezi olmayan bir oracle protokolü. Bu ay, TRB’nin fiyatı %134 artarak 14 Eylül Perşembe günü 35 dolara ulaştı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, küresel ödeme platformu SWIFT Network, Tokenize TradFi ve Gerçek Dünya Varlıklarını Blockchain’e getirmek için Chainlink’in (LINK) oracle altyapısından yararlanmak üzere kostümlü provaların tamamlandığını duyurdu. İşte bundan sonra Tellor (TRB) fiyatı hız kazandı.

On-chain veri trendlerinden elde edilen ilk ipuçları, kısa vadeli spekülatörlerin TRB fiyat rallisini yönlendirdiğini gösteriyor. Ancak Chainlink ve merkezi olmayan oracle sektöründeki diğer büyük oyunculara rakip olacak kadar uzun süre HODL yapabilirler mi?

Spekülatörleri şu anda TRB rallisini yönlendiriyor

Kısa vadeli traderlar ve fiyat spekülatörlerinden gelen yükseliş faaliyeti, devam eden Tellor fiyat rallisinin arkasındaki ana itici faktör gibi görünüyor. Bunun bir göstergesi olarak, IntoTheBlock’tan alınan on-chain veriler, TRB kısa vadeli trader cüzdanlarının bakiyelerini geçtiğimiz ay içinde %2.000’den fazla artırdığını gösteriyor.

Aşağıda gördüğünüz üzere, kısa vadeli yatırımcıların 13 Ağustos itibarıyla kümülatif bakiyelerinde yalnızca 91.130 TRB tokenı bulunuyordu. Ancak 13 Eylül itibariyle bu rakam %2.096’lık bir artışla 1,9 milyon TRB token’a ulaştı. Bu süre zarfında altcoin fiyatı %135 artış kaydetti. Ayrıca, “Kruvazörler” ve “Uzun Vadeli Holder’lar” sırasıyla 137.000 ve 1,64 milyon TRB’yi kademeli olarak sattı.

Tellor Tutulan Zamana Göre Bakiyeler. Kaynak: IntoTheBlock

Altcoin fiyatının yükselmeye devam etmesi bunlara bağlı!

Kripto dilinde, tokenlerini 1 ay veya daha kısa süre elinde tutan cüzdanlar “Kısa vadeli traderlar” olarak adlandırılır. Elinde 1 ila 12 ay tutanlara “Kruvazörler” denir. 1 yıl veya daha uzun süredir elinde tutan elmas ellerdir. Yani, Uzun Vadeli Holder’lar. Yukarıdaki grafik, traderların Tellor mülkiyet yapısındaki hakimiyetinin 14 Ağustos’ta kısa vadeli traderların %3,65’inden 14 Eylül itibariyle %75’e yükseldiğini açıkça gösteriyor.

Bu arada, Tellor protokolünün uzun vadeli yatırımcıları ve ortakları pozisyonlarını kapatıyor. Bu, son fiyat artışının Tellor ağının temel değerindeki organik büyümeden ziyade spekülatif trade’den kaynaklandığının bir işareti. Bu da muhtemelen önümüzdeki günlerde daha yüksek bir token cirosu yaşanacağını gösteriyor. Ağ talebinde önemli bir büyüme olmadan ya da altcoin projesinin temellerine inanan uzun vadeli yatırımcıların desteği devam etmeden, fiyatın yukarı yönlü ivmesini koruması zor.

TRB yatırımcıları daha fazla kazanç için bekleyecek!

Bu ayki üç haneli fiyat artışına rağmen, Tellor traderları hala daha fazlasını istiyor. On-chain veriler, yatırımcıların bu hafta tokenları borsalardan çıkarmasıyla TRB Borsa Rezervlerinin hızla azaldığını gösteriyor. Aşağıda gördüğünüz üzere, altcoin fiyat rallisi, yatırımcıların 25 Ağustos civarında tokenları borsalardan çıkarmaya başlamasıyla hız kazandı. O tarihten bu yana, borsalardaki TRP arzı 2,3 milyon token’dan 1,5 milyon token’a düştü.

Borsalardaki TRB Arzı. Kaynak: Santiment

Borsalardaki Arz, yatırımcıların şu anda kripto borsası tarafından barındırılan cüzdanlarda tuttukları bakiyelerdeki gerçek zamanlı değişiklikleri izler. Borsa bakiyelerinin hızla azalması, birçok yatırımcının kendi kendini saklamayı tercih ettiği anlamına geliyor. Bu da kısa vadede satış yapmaktan kaçınacaklarını gösteriyor. Bu borsa rezervlerindeki düşüşün önümüzdeki günlerde de devam etmesi olası. Bu durumda altcoin fiyatı daha da fazla kazanç elde edebilir. Ancak TRB‘nin, temel ağ faaliyetlerinde önemli bir büyüme olmadan fiyat rallisini sürdürmesi zor.

TRB fiyat tahmini: Altcoin için tüm gözler 20 dolar desteğinde

On-chain perspektiften baktığımızda, TRB boğalarının bir düzeltme durumunda 20 dolar desteği etrafında yeniden toplanması mümkün. Bunun için mevcut Tellor sahiplerinin satın alma fiyatı dağılımına bakmak gerekiyor. Bu doğrultuda, Fiyat Etrafında Karda/Zararda (IOMAP) verileri de bu duruşu doğruluyor.

Bu veriler, 20 dolar seviyesinin TRB holder’larının piyasaya girdiği en büyük küme olduğunu açıkça gösteriyor. Aşağıda gördüğünüz üzere, 553 adres ortalama 20 dolardan 1,16 milyon coin satın almış durumda. Borsa rezervleri düşük kalırsa arz sıkışıklığının bir toparlanmayı tetiklemesi olası. Ancak, spekülatif traderlar erken kar almak için yola çıkarsa işin rengi değişir. Bu durumda, altcoin fiyatının derhal 14 dolara doğru geri çekilmesi mümkün.

Tellor GIOM verileri. Eylül 2023 | Kaynak: IntoTheBlock

Tersine, TRB boğaları ağ çekişinde önemli bir destek alırsa, rallinin 50 dolar aralığına ulaşması olası. Ancak, ortalama 42 dolar fiyattan alınan 78.500 TRB’yi tutan 974 adresin ilk direnci oluşturması muhtemel. Ancak boğalar bu satış duvarını aşarsa, altcoin fiyat rallisinin 50 doları geri kazanmaya yönelmesi mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort